Transformatoare Retea | ZuTech.ro

Transformatoare retea

 Proiectele elctronice de tip staționar mereu vor veni cu o schemă de alimentare a căror elemente omniprezente sunt printre altele și transformatoare rețea sau transformatoare monofazice. Atribuția cea mai importantă a acestor transformatoare rețea este de a modifică caloarea tensiunii curentului ce este prezent în orice relație dintre un circuit primar și un circuit secundar. Când vorbim despre o rețea în care este prezent curentul alternativ, transformatorul de rețea are rolul de izolator galvanic.

Care este structura de construcție folosită pentru a realiza transformatoare rețea?

De cele mai multe ori, transformatorul de rețea clasic are următoarea configurație:

1.      - Bobină

2.      - Miez feromagnetic

3.      - Un mecanism de prindere și fixare a transformatorului pe aparatul electronic

4.      - Carcasa cu proprietăți electroizolante

Cum ajungem la realizarea de transformatoare rețea și care sunt principiile de producție prin care trece o astfel de piesă? Tabla de ferosiliciu este folosită și prelucrată pentru a obține tolele care mai apoi vor fi prelucrate și recoapte la o temperatură de 850 de grade C pentru a-și recăpăta proprietățile magnetice pierdute în procesul de prelucrare mecanică. Carcasele se vor confecționa ca urmare a acestor procese, iar în final se vor bobina toate înfășurările pe carcasă.

Zutech oferă transparență, livrare rapidă în maxim 48 de ore și reduceri zilnice la foarte multe produse aflate în magazinul nostru.